Ha egyszerűen szeretnéd megoldani a lakásod fűtés-hűtését, akkor ennek kiváló módja, hogy egyetlen klíma berendezést használj mindkét célra.
Alapvetően ez a megoldás jóval inkább környezetbarát, mint más lehetőségek. Viszont fontos, hogy tudatosan használd és így elkerüld a környezet megterhelését. Hiszen, ha pazarló módon működteted, akkor azzal hozzájárulsz a klímánk gyorsabb ütemben való változásához.

Fűtés-hűtés energiatakarékosan. Hogyan?

Érdemes gondosan megválasztanod a klímaberendezésed méretét. A lényeg, hogy az adott helyiséghez igazodjon, ne legyen se túl kicsi, se túl nagy. Ha erre nem figyelsz, akkor előfordulhat, hogy nem hűti le megfelelően a szobát, így kárba veszik a felhasznált energia.

Az energiatakarékos (Eco) üzemmóddal rendelkező berendezésekkel kevesebb energia felhasználásával alatt elérhetjük a kívánt hőmérsékletet. Miután ez megtörtént, onnantól már kisebb teljesítmény felhasználásával gondoskodik az elért hőfok fenntartásáról.

A hőszivattyús inverteres klíma használatával rengeteg áram spórolható, mivel három-négyszer nagyobb hatékonysággal működik az elektromos fűtésnél.

Mivel tudod még védeni a környezetet?

Előre programozható klímával vagy távolról, akár telefonról vezérelhetővel nem kell, hogy akkor is energiát használjon, ha éppen senki nincs otthon. Így könnyen, gyorsan és kényelmesen megoldható, hogy mire hazaérsz, pont addigra várjon a számodra ideális hőmérséklet az otthonodban.

A rendszeres és alapos karbantartás fontosságát ebben az esetben is mindenképp ki kell emelni. Ha ezt megfelelő időközönként elintézed, akkor a hűtőközeg nyomása is folyamatosan optimális szinten fog mozogni. Így elkerülhető az energiapazarlás.

Figyelj rá, hogy zárva legyenek az ablakok, és gondoskodj róla, hogy a lehető legkevesebb meleg illetve hideg levegő tudjon megszökni a lakásból. Az utca fűtése vagy hűtése sem a pénztárcádnak nem kedvez, sem a környezetnek nem tesz jót.

Időközönként érdemes átgondolnod, hogy lecseréld a klímakészüléked egy modernebb, kevesebb energiát felhasználó és hatékonyabb készülékre.

Miként használ fel megújuló energiát a klímaberendezés?

A klíma működése során leginkább a levegőt és a föld energiáját használja. Ezek megújuló energiaforrásoknak nevezhetjük, hiszen nem végesek, ellentétben a fosszilis tüzelőanyagokkal.
Biztosan sokat hallottál már róla, hogy mennyire fontos, hogy minél többen használjunk megújuló energiaforrásokat. Ha így teszel, te is hozzájárulsz, hogy a gyermekeid és az unokáid számára is biztosított legyen az élet a bolygónkon.

Használd ki a támogatásokat!

Többféle állami támogatás segít benne, hogy zöldebbé tedd az otthonod. Érdemes utánajárnod a jelenlegi lehetőségeknek, amelyek ahhoz igyekeznek hozzájárulni, hogy a jelenleg hatályos környezetvédelmi és energiahatékonysági előírásoknak megfelelő módon történjen a házad építése, felújítása.

Klímavásárlás részletfizetéssel

Nem kell megsülnöd és szétfolynod addig sem, amíg összegyűjtöd a pénzt egy légkondícionáló berendezésre. Már most nyáron szerezd be családod számára a megfelelőt. Ha jelenleg részletfizetéssel tudod megoldani, semmi gond, bátran vedd igénybe az OTP Online Áruhitel konstrukcióját!

Az ACMountainernél elérhetőek különböző teljesítménnyel rendelkező klímák, amelyeket beszereléssel vagy anélkül is meg tudsz vásárolni.
Nézd meg a honlapunkon a modern és környezetbarát termékeket!