Az egész napunkra rányomja a bélyegét, ha az éjjel nem sikerül kipihenni magunkat. A munkahelyünkön csökken a teljesítményünk, a családtagjainkkal, párunkkal sem tudunk olyan türelmesek és kedvesek lenni, mint ha reggel frissen és üdén ébredünk. A koncentráció és a reakcióidő is jelentősen csökken, ami balesetveszélyeket is rejthet magában.

A testmozgás szempontjából is elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű és minőségű regeneráció. Sportoláskor, szöveteink és izmaink  nem a gyakorlatok elvégzésekor, hanem az alvás során képesek fejlődni, épülni. Azonban, ha az éjszaka nagy részét forgolódással töltöttük, hiába a rendszeres, kitartó edzés, szervezetünkben nem tudnak elindulni az építő folyamatok.

Emellett, ha a testünk nem tud feltöltődni este, akkor napközben igyekszik pótolni a hiányzó energiamennyiséget. Ami annyit jelent, hogy jóval többet fogunk enni, ami hosszú távon elhízáshoz vezet.

Ha az alvást klímával tervezzük, előrelátóan gondoskodhatunk a pihenésünk ideje alatti optimális hőmérsékletről.

Hogyan érdemes kivitelezni az alvást klímával?

 A megfelelő hőmérséklet beállítása az egyik legfontosabb dolog, amire érdemes odafigyelnünk. Szakértők szerint az éjjeli 18-19 fokos szobahőmérséklet a legkedvezőbb a szervezetünk számára. Viszont emellett arra is gondolnunk kell, hogy a kinti hőmérsékletnél 8-10 foknál ne állítsuk alacsonyabbra a klímánkat.

Amennyiben a berendezés rendelkezik időzítő funkcióval, érdemes közvetlenül az ébredést megelőzően 20-22 fokos hőmérsékletet biztosítani.

A kényelmünk szempontjából fontos, hogy az ágyunkat kellő távolságra helyezzük el a klímaberendezés által kifújt levegőtől.

A rendszeres karbantartás elengedhetetlen

Ahhoz, hogy felelős klímatulajdonosoknak mondhassuk magunkat, természetesen hozzátartozik az is, hogy gondoskodunk a gyakori karbantartásról, tisztításról is. Így teljesen biztosak lehetünk benne, hogy pihenésünk során tiszta és baktériummentes levegőt szívunk magunkba, ami az immunrendszerünk megfelelő működéséhez alapvető fontosságú.

Mit tehetünk az éjszakai izzadás ellen?

 A globális felmelegedés hatására már nem csak a mediterrán országokban fordul elő, hogy éjjel nem hűl le megfelelően a hőmérséklet. Testünk a túlmelegedés elkerülése miatt a verejtékezéssel igyekszik lehűteni a szervezetünket. A túlzott éjszakai izzadás viszont akadályozhat a nyugodt alvásban és diszkomfort érzetet idézhet elő.

Ha egyértelmű, hogy nem egészségügyi probléma áll a háttérben és az éjszakai fokozott izzadást a hőség idézi elő, mindenképp érdemes gondoskodni a szobahőmérséklet hűtéséről. A ventilátorok használata alvás alatt nem ajánlott, mivel felkavarja a szobában lévő port, ami allergiás, asztmás tüneteket erősíthet fel, és légúti betegségek kialakulásának az esélyét is növelheti.

Kánikulában klímával alhatsz biztonságosan

Az AC Mountainer klímái megfizethető luxust biztosítanak, a berendezéseink segítségével tudatosan és gondosan nyílik lehetőség a pihentető alvás megtervezésére.

A legmodernebb technológiát hívtuk segítségül mind a külső, mind a belső kialakítás összeállításakor.