Klíma és ami mögötte van…

Tapasztalataink azt mutatják, hogy sajnos sokan szeretik a klíma tisztítását a „ráér még” kategóriájú teendők közé sorolni.

Pedig a klímát (mind a gépkocsiban használt, mind pedig a lakossági és ipari berendezések esetében is) évente minimum 1, de inkább 2 alkalommal javasolt szakemberrel kitisztíttatni.

Hogy miért van erre szükség?

A klímahasználat során, a berendezésben levegő áramlik keresztül, ami így összegyűjti a levegőből származó szennyeződéseket.

Ha nem végeztetjük el a klímaberendezésünkön a szükséges karbantartást, az alábbi következményekkel számolhatunk:

A klímaberendezésünk a kelleténél sokkal több áramot fog fogyasztani:

A klíma beltéri egységének szűrőjén felhalmozódott szennyeződés megakadályozza a levegő szabad áramlását, ezáltal romlik a klíma hatékonysága. Ugyanazt a klíma teljesítményt sokkal drágábban állítja elő berendezésünk a klímahasználat során.

Elősegítheti a betegségek kialakulását:

A szűrőn nem fennakadó szennyeződések bejutnak a klíma belsejébe, ahol (hűtés üzemmódban) a nedves felületeken megtapadnak, ez a nedves környezet pedig igen jó táptalajt jelent a baktériumoknak és gombáknak, amelyek betegségeket okozhatnak.

Meghibásodik a berendezés:

A kihelyezett kültéri egység fokozottabban van kitéve a szennyezett levegőnek, így ennek tisztítására is kiemelt figyelmet kell fordítani. Ha nem ügyelünk megfelelően a kültéri egységre, akkor könnyen előfordulhat, hogy a környezeti szennyeződések (szálló szöszök, por, stb.) teljesen elzárják a levegő útját. Ez pedig a klímaberendezés meghibásodásához vezethet.

Készüléke elveszítheti a garanciáját:

Az otthon, egyénileg végzett tisztítás költséghatékony módszer lehet, ám nem helyettesíti a szakember által végzett karbantartást. A nem ellenőrzött tisztítószerek és műveletek kárt tehetnek berendezésében, amely ezáltal nemcsak meghibásodhat, de el is veszítheti garanciáját.

FONTOS! A berendezés karbantartását MINDEN ESETBEN szakemberrel végeztessük!

Klíma tisztítás

Ha az elmúlt fél évben nem végzett klíma karbantartást, az ön berendezése is így nézhet ki!

Klímakarbantartás követően pedig látható a különbség!

Szeretné szakembereink megbízható, gyors és költséghatékony segítségét kérni?

Forduljon hozzánk bizalommal!

Jelentkezzen csupán néhány kattintással!

Karbantartás igénylése