Nemcsak a fűtésköltségen spórol

Aki hőlégcserés szellőztetőt használ, az nemcsak spórol, de minden negyedik emberen segít is. Hogyan lehetséges ez?

A köznyelv szénanáthának nevezi, azonban semmi köze a szénához. Onnan ered, hogy a széna betakarításakor tapasztaltak a náthához hasonló tüneteket – orrfolyás, orrdugulás, tüsszögés, torokkaparás -, viszont ebben a felkavarodó por és/vagy pollenek voltak a ludasak. Azóta a légúti allergiának ezt a formáját, az orrnyálkahártya-gyulladást és kísérő tüneteit – égő, viszkető, könnyező szem – hívjuk így, és a világ népességének kb. 30%-a szenved tőle. Az allergiások száma ráadásul évtizedek óta folyamatosan nő, Magyarországon is mintegy két és fél millió ember érintett, közülük csak a parlagfű pollenje egymillió embernek keseríti meg a mindennapjait.

Nemcsak az életminőséget befolyásolja

Ha ismerősek ezek a tünetek, akkor biztos azt is tudja, hogy nem kell hozzá aratni: a tavasz beköszöntével hazánkban is minden évben eljön a pollenszezon, és az ébredő, virágba boruló természet nyomán megnő a levegőben szálló virágporok koncentrációja, ami, ha eléri a közepes szintet, allergiás tüneteket válthat ki az arra érzékenyeknél. Idén ráadásul igen korán, a szezontól szokatlan melegeknek köszönhetően már januárban kezdődött, és bár túl vagyunk a csúcson, azért még most is dübörög. Késő őszig eltarthat ez a kellemetlen időszak.

Enyhülést ilyenkor csak egy bő, hideg vizes szemmosás jelenthet, illetve az erre kifejlesztett helyi hatású allergia elleni szerek (pl. orrcsepp, krém, szemcsepp) mellett az antihisztamin tabletták segíthetnek.

Az allergia nemcsak az egyén számára nehezíti meg a mindennapokat, de társadalmi szinten is komoly probléma: megterheli az egészségügyi ellátórendszert, kiadást jelent az embereknek és a gyógyszerkasszának, a pollenszezonban a komolyabb tünetek jelentkezésekor egyre többen esnek ki a munkából is.

Megfelelő élet- és munkakörülmények pollenszezonban is

Fontos tehát, hogy ahol lehetőségünk van rá, a zárt terekben – különösen az otthonokban vagy a munkahelyeken, ahol jelentős időt töltünk – csökkentsük a pollenkoncentrációt. Erre adnak megoldást a pollenszűrős szellőztető rendszerek, amelyek mellett szó szerint fellélegezhetnek az allergiások. Tünetektől mentesen hatékonyabban zajlik a munka, pihentetőbb az otthonlét is. Emellett a friss, allergénektől mentes levegő biztosítása mellett hővisszanyerős funkcióval is rendelkező rendszerek a hűtési és fűtési költségeket is csökkenteni tudják. Megéri tehát a befektetést.

Cégünknél sokféle ilyen, professzionális légtechnikai eszköz kapható több év gyártói garanciával. Forduljon hozzánk bizalommal, minden igényt kielégítő ajánlatot tudunk adni az önnek megfelelő rendszerre és a szerelésére is!