Napjainkban a hővisszanyerő szellőztetést alkalmazó berendezések nyújtják a leghatékonyabb és legenergiatakarékosabb szellőztetési megoldást lakások és családi házak esetén.

De miért jó ez a szellőztetési technológia a mindennapokban?

A hővisszanyerő szellőztetés segítségével magas oxigén tartalmú friss levegőt lehet folyamatosan biztosítani, valamint szennyezőanyagoktól és penésztől mentes környezetet tudunk teremteni, kedvezőbb rezsiköltségek mellett télen alacsonyabb fűtésszámla, nyáron energiaspórolás a kevesebb igényelt hűtés miatt.

Hogyan?

A készülékekben ventilátorok gondoskodnak az elhasználódott levegő elszívásáról és a friss levegő folyamatos pótlásáról. A készülék hőcserélő rendszere lehetővé teszi, hogy a magasabb hőmérsékletű levegő átadja hőenergiáját az alacsonyabb hőmérsékletű levegőnek, ezt azonban úgy teszi, hogy az elhasznált és a friss levegő nem érintkeznek egymással. Így a korábban bent lehűtött, vagy felfűtött levegő állandó hőmérsékletét tudjuk megőrizni.

Hol érdemes használni?

Belső tereknél központi (centralizált) és egyhelységes (decentralizált) hővisszanyerő szellőztetési eszközöket különböztetünk meg. Ezek megfelelő alkalmazása mindig az alapterület nagyságától függ, nagyobb házak, lakások esetén központi, kisebb lakások, garzonok, vagy szobák esetén egyhelységes szellőztető berendezést érdemes használni.

 • Az egyhelységes rendszer telepítése nem igényel speciális csőrendszer kialakítást, rövid idő alatt, komplett tervezési folyamatok nélkül telepíthető. Ennél a megoldásnál több készülékre lehet szükség pl. egy lakáson, vagy épületen belül. Hatékonysága azonban minden esetben mutatkozik.
 • Központi szellőztető rendszer használatánál azonban komplett megoldást tudunk biztosítani egész épületeknél, családi házaknál, a felhasználói igények könnyebben személyre szabható feltétele mellett. Magas hatásfokú gépekkel, de A+ energiahatékonyságú és energiatakarékos motorokkal hajtott ventilátorokkal garantáljuk a helységek kiváló levegőminőségét és egyéni értékeken tartott páratartalom mennyiségét, teljesen automatizált, modern, korszerű feltételek mellett.
  Ennek a modern hőcserélő technológiának a használata többek között előfeltétele pl. a passzív házak tervezésénél és kiépítésénél.

Előnyök a sok közül, a hővisszanyerő rendszerrel történő szellőztetés esetén:

 • folyamatos légcsere
 • optimális levegőminőség
 • energiamegtakarítás
 • kedvező oxigéntartalom
 • megakadályozható penészképződés
 • alacsonyabb portartalom
 • nincs hőingadozás
 • rendkívül csendes üzemelés

Cégünk egyaránt foglalkozik a hővisszanyerő szellőztető rendszerek egyéni igényeinek felmérésével, (hova, melyik gép alkalmazása lenne a legmegfelelőbb) konzultációval, tervezéssel és a rendszerek telepítésével, legyen szó egyhelységes vagy központi szellőztetésről.

Teljeskörű szolgáltatás!

Egy hővisszanyerő szellőztető rendszer telepítése sok összetevőből áll, a motorok, ventilátorok mellett ki kell választani a megfelelő csőrendszert, ha kell azokat módosítani.

Büszkén mondjuk, hogy bármilyen kérdése merülne fel, segíteni tudunk Önnek.

Célunk, hogy tudásunkat és hozzáértésünket egy kiváló hővisszanyerő szellőztető rendszer formájában tudjuk önnek átadni!

Kérjen díjmentes árajánlatot!