Kell-e hűteni a kriptobányász gépeket, avagy sem?

Nap mint nap böngészve az internetet rengeteg információ áramlik felénk. Biztosan hallottál már te is a kriptovalutákról, amelyeket ugyan nem csákánnyal a mélyben, de mégis bányászni kell. A helyszín ez esetben nem a bánya, hanem egy szoba, kényelmes székkel, és nem kell hozzá más, csak egy számítógép.

Akik igazán aratni szeretnének, általában több géppel is bányászhatnak egyidőben, és csak gondoljunk bele, hogy a nyári hőségben használt kisebb teljesítményű számítógépek is hajlamosak némelykor a túlmelegedésre. Ez esetben lelassulnak, és szinte lehetetlenné válik velük a munka mindaddig, amíg a bennük levő ventilátor vissza nem hűti őket a megfelelő hőmérsékletre. A kriptobányász gépek megfelelő hűtése tehát kulcsfontosságú, ha nem szeretnéd, hogy rövid életűek legyenek.

Megéri egyáltalán a kriptobányász gépek megfelelő hűtése?

Mindenekelőtt, egy ilyen helyiségbe belépve először az igen nagy zaj, aztán pedig a meleg tűnik fel, amit a berendezések nyomnak ki magukból. Ugyan a zaj egy rövid látogatás erejéig elviselhető, de napi szinten biztosan őrjítő lenne. Arról nem is beszélve, hogy a téli fűtést simán kiválthatjuk ezekkel a gépekkel, hiszen képesek 30-40 fokot is csinálni a helyiségben, ahol működnek.

Mivel ezek a számítógépek éjt nappallá téve működnek, a hőtermelésük – nem mellesleg az áramfogyasztásuk – igen nagy. A mai technológiának köszönhetően akár távolról is irányíthatóak, így az embernek nem kell nap mint nap a hőségben tartózkodni mellettük.

Ha csak a pénztárcabarátabb megoldást néznénk, akkor a válasz az lenne, hogy nem, nem éri meg hűteni őket, hiszen az áramszámla csak növekedni fog, ha eggyel több gép lép működésbe. Az igazán nagy kérdés itt inkább az, hogy kell-e hűteni. A válasz erre pedig az, hogy igen!

Ezeknek a kriptobányász számítógépeknek a megfelelő működésükhöz szükségük van az optimális hőmérsékletre, amelyen megfelelően tudnak dolgozni. Ha nincs biztosítva a hőelvezetés, szellőztetés, hűtés, akkor az a számítógépek meghibásodásához, tönkremeneteléhez, de akár még adatvesztéséhez is vezethet.

A gépek hűtésére szolgáló PC-ventillátorok mellett érdemes azonban magának a helyiségnek a hűtéséről is gondoskodni. Abban az esetben, ha az ember ezekkel a számítógépekkel él egy fedél alatt, napi szinten szükséges időt töltenie a kijelölt helyiségben, ahová ezek a berendezések el vannak helyezve. Így pedig még inkább szükséges egy klímaberendezés felszerelése.

Megéri, nem éri?

Miután egy átlagos kriptobányász géppark havi félmillió forintos villanyszámlát generál, jogos kérdés, hogy van-e értelme az áramért még többet fizetni a hűtés oltárán áldozva. A gépek élettartama miatt mindenképpen igen, de hogy a kriptovalután szerzett nyereség biztosan behozza-e a befektetés árát, azt már mindenkinek magának érdemes kiszámolnia.

Klímaválasztás – hogyan?

Az alapvető paraméterek mellett vegyük figyelembe azt is, hogy a klíma rendelkezzen wifi-kapcsolattal. Így bármikor, bárhonnan be/ki kapcsolható, a szoba hőmérséklete könnyedén szabályozható.

Mindent összegezve igenis fontos a folyamatos hűtésük, hiszen megfelelően csak optimális hőmérsékleten tudnak működni.

Klíma- és légtisztító berendezés kiválasztásához fordulj hozzánk bizalommal az alábbi elérhetőségeink valamelyikén! Tapasztalt kollégáink készséggel segítenek!

E-mail: info@acmountainer.hu

Tel: +36 20 282 68 43

Kérjen díjmentes árajánlatot!
2022-05-30T09:58:58+00:00május 30th, 2022|Kategóriák: Blog|