A klímapiac alakulása – ennyit emelkedtek a klímaárak

Az utóbbi pár évben egyre szélesebb körben kezdtek elterjedni a légkondicionálók. Az elmúlt néhány hónap eseményei – a gázforrás elzárása miatti félelem, illetve a fa és egyéb fűtőanyagok drágulása következtében, – sokan elgondolkoztak egy kényelmesebb, de mégis energiatakarékos, és nem mellesleg pénztárcabarát megoldáson. Napjainkban pedig, amikor a benzinárak az egekben, az élelmiszerárak, az építőanyag, a műtrágya, a bútorok és még nagyon sok minden ára emelkedett akkorát, hogy a világűrből is jól látszik, ráadásul a covid és a háború miatt az ellátási lánc fogaskerekei is nyikorognak, a klímapiac sem maradhatott le a többi szektortól, a klímaárak is sokat változtak az elmúlt egy évhez képest.

A klímapiac bővült, a klímaárak felfele ívelnek

Az állami támogatásoknak és az OTP-részletfizetési lehetőségnek köszönhetően rengeteg család számára adatott meg a lehetőség, hogy felszereltessen klímát, ezzel is könnyítve a mindennapi élet nehézségein. Irodákban, nagyobb épületekben, szállodákban, de még konténerházakban is a légkondicionáló berendezés használat mellett döntenek az emberek, ezzel is egy komfortosabb légkört biztosítva az ott tartózkodóknak.

Nem is kell visszaemlékeznünk olyan nagyon, hiszen idén március óta is egy nagyobb emelkedést tapasztalhattunk a klímapiacon. A klímaberendezések átlagosan 10-20 százalékkal kerülnek többe jelenleg, de ennek az áremelkedésnek a végét még a szakemberek sem látják. Tovább növeli az árat, hogy a berendezésekért a forgalmazónak euróban kell fizetnie, tehát az árfolyam-ingadozás is egy bizonytalansági tényező lehet. Nem meglepő, hiszen a legtöbb alapanyag esetében is fix árak helyett napi árakkal kell számolnunk.

A klímaszerelések szezonja is átalakult. Régebben csak négy hónapig tartott a „keményebb” időszak. Az elmúlt egy évben azonban az árak mellett ez is teljesen átformálódott és kitolódott hat hónapra. A vásárlók többsége külön, erre szakképzett szerelőket, cégeket keres meg, akik kompletten beszerzik az összes, szükséges anyagot a telepítéshez és fel is szerelik a klímát, majd bizonyos időközönként ki is tisztítják azt. Azonban van egy kisebb százalék, aki inkább megveszi a klímawebshopban vagy elektronikai áruházban, és csak később fogad szakembert a berendezés felszereléséhez.

Mit kell tenned, ha elhatároztad, klímát szeretnél otthonodba, irodádba?

Első körben mindenképp érdemes tisztában lenni a jelenlegi klímaárakkal és a kínálattal. Ha ez megvan, vedd fel velünk a kapcsolatot és egyeztessünk arról, mik is az elképzeléseid, hány darab klímát rendelnél és hová szeretnéd ezeket helyezni.

A világ legnagyobb lakossági légkondicionáló-gyártójának márkája az általunk is forgalmazott Gree klíma. Saját igényeid szerint válogathatsz modelljei közül, többféle színben és kapacitással is megtalálhatod weboldalunkon. Így otthonod, irodád falaihoz is passzolhat az egység.

A jelenlegi tapasztalatok azt mutatják, hogy a klímaszerelők igen leterheltek. A jó idő eljöttével egyre inkább telítődnek be a naptáraik, ezért érdemes időben nekiállni ajánlatokat kérni.

Ha kérdésed lenne, keress fel minket bármely elérhetőségünkön. Tapasztalt, szakértő kollégáink segítségedre lesznek.

E-mail: info@acmountainer.hu
Tel: +36 20 282 68 43

Kérjen díjmentes árajánlatot!
2022-06-14T08:02:50+00:00június 14th, 2022|Kategóriák: Blog|