A babaszoba hűtése és megfelelő szellőztetése nyáron

Gyermekeink biztonsága

A biztonságos otthon megteremtése minden ember számára fontos, szülőként pedig ezerszemű, -fülű védelmi mechanizmusunk még hangsúlyosabbá teszi a kérdést. Az ideális környezet kialakításában a nyári kánikula idején a babaszoba hűtése, valamint a levegő minőségének javítása kiemelt szerepet kap.

A hőség, fülledtség és az áporodott levegő nagy veszélyt jelent a babák egészségére; a csecsemők, különösen az újszülöttek hőmérsékletének érzékenysége sebezhetőbbé teszi őket. A túlmelegedés, túlhevülés például melegkiütéshez, kiszáradáshoz, vagy akár hőgutához is vezethet, ezeket pedig nyilván jobb megelőzni, elkerülni. Ha a hőség és a klímaberendezések által okozott lehetséges problémákat állítjuk szembe egymással, a mérleg is egyértelművé teszi: hűteni kell.

Nem mindegy azonban, mivel és hogyan. Sok szülő bizonytalan abban a kérdésben, biztonságos-e a légkondi használata a gyerekszobában. A válasz szerencsére megnyugtató: igen.

A megfelelő légkondi kiválasztása

Ha a babaszoba hűtését klímával tudjuk és szeretnénk megoldani, néhány fontos szempontra figyeljünk oda! Első lépésben fontos, hogy körültekintőek legyünk, és már az elején megfelelő készüléket válasszunk! Vegyük figyelembe a babaszoba méretét, a klíma teljesítményét, lényeges funkcióit és felszereltségét (pl. vírusszűrő, alvási funkció, zajkibocsátás)!

Amennyiben a paraméterek mellett a design kérdése is terítékre kerül, jó hír, hogy a gyártók kínálatai között ma már kifejezetten gyerekszobába gyártott klímákat is találunk, méghozzá különböző színárnyalatban.

Klíma elhelyezése

A babaszoba hűtése során ügyeljünk arra, hogy a kiságy ne a szellőzőnyílások közelében legyen! Az optimális, ha olyan helyet kap a berendezés, ahol a kicsit nem éri közvetlenül a légáram.

A légkondi használata gyerekszobában

Hőmérséklet beállítása

A klíma megfelelő hőfokbeállításában minden esetben vegyük figyelembe a külső hőmérsékletet is! Ha például kint 33 fokot mérünk, bent 26 fok lehet az ideális. Bár ez a 7 fokos eltérés megszívlelendő tanács, lehetőség szerint nagyobb kánikulában se lépjük át a 8-10 fokos különbséget!

Szűrők tisztítása

A lakásban található por, a háziállatok szőre és a pollen megragadhatnak a szűrőn, így bekerülve a légáramba betegséget, allergiát, asztmát is okozhatnak. Kisbabánk szobájának hűtése során tehát a szűrők tisztítása, vagy cseréje sűrűbben ajánlott.

A babaszoba szellőztetése

Nagy melegben a gyerekszoba szellőztetése kora reggel és későn este ajánlott. A levegő minősége azonban függ a külső-belső környezettől, a pollenkoncentrációtól, füsttől, lakásban tartott háziállattól (állatszőr), vagy a takarítás során használt tisztítószerektől, kemikáliáktól. Ezek hatékony szűrésére a levegő tisztítására van szükségünk.

Légtisztító az egészséges levegőért

A szellőztetés mellett a babaszobában a levegőminőség javításának legegyszerűbb és leghatékonyabb módja, a légtisztító berendezés használata. Vásárlás előtt itt is érdemes körüljárni a lényeges szempontokat, hogy a megfelelő készüléket válasszuk.

Funkciók tekintetében Léteznek kombinált, párásító-légtisztító típusok. Azokban az esetekben, amikor a levegő páratartalma 40-60%-nál alacsonyabb, az ilyen készülékek még optimálisabb lehetőséget kínálnak az egészséges környezet kialakítására.

Mindent összegezve a levegő minősége és az optimális hőmérséklet megteremtése gyermekünk szobájában elősegíti a nyugodt alvást, és biztosítja a baktérium és vírusmentes, egészséges levegőt.

Klíma- és légtisztító berendezés kiválasztásához Fordulj hozzánk bizalommal az alábbi elérhetőségeink valamelyikén! Tapasztalt kollégáink készséggel segítenek!

E-mail: info@acmountainer.hu

Tel: +36 20 282 68 43

Kérjen díjmentes árajánlatot!
2022-05-15T06:59:02+00:00május 15th, 2022|Kategóriák: Blog|Címkék: , , |